Regelgeving & wetgeving

DIENSTEN

Wet en regelgeving voor private label cosmetica

Als u private label cosmetica produceert, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wet en regelgeving die van toepassing zijn op uw producten. Zo moeten de producten veilig zijn voor de consument en moeten ze voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste regelgeving en wetgeving die van toepassing zijn op private label cosmetica.

Cosmeticaverordening: de basis voor de regelgeving van cosmetica

De Cosmeticaverordening (EG) nr. 1223/2009 is de belangrijkste wetgeving voor cosmetica in de Europese Unie.
De verordening bevat een aantal belangrijke bepalingen, zoals de verplichting om veilige producten te leveren en de verplichting om bepaalde informatie op het etiket te vermelden. Daarnaast bevat de verordening ook regels voor de productie, de verpakking en de opslag van cosmetica.

Andere belangrijke regelgeving voor private label cosmetica

Naast de Cosmeticaverordening zijn er nog een aantal andere wetten en regelgevingen waar u rekening mee moet houden bij het produceren van private label cosmetica. Zo moeten de producten bijvoorbeeld voldoen aan de wetgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid, zoals de Wet op de cosmetische middelen. Producten moeten PIf gedocumenteerd worden en CPNP genotificeerd in Brussel. Wij kunnen u hierin ontzorgen.


Als u meer wilt weten over de regelgeving en wetgeving voor private label cosmetica, neem dan gerust contact op met de experts van Rapide. Wij kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat uw producten voldoen aan alle vereisten.

Your brand, our quality!

"Eigen R&D en laboratorium"
"Produceren onder GMP"
"Experts in Private label Cosmetica"